Pressinbjudan: Sätt färg på Göteborgs ungdomar lyfter fram arkitekturen i en destruktiv miljö

Read article

Sätt färg på Göteborg, som är ett färg- och sysselsättningsprojekt, bjuder in till pressträff torsdagen den 25 augusti klockan 13.30 för att berätta hur projektets unga deltagare lyfter fram arkitekturen i en destruktiv miljö. Med hjälp av färg och muralmålningar inspireras Hammarkullens invånare att återta platser som präglats av kriminalitet.

– Platsen som har målats och lyfts fram är känd av invånarna i Hammarkullen som en destruktiv mötesplats för kriminella. Våra deltagare visar allmänheten att samarbete och krafttag inger framtidstro och att det går att påverka det offentliga rummet, säger Saman Fattah, Projektledare för Sätt färg på.

Muralmålningen i Hammarkullen* är ett av många delprojekt som Sätt färg på Göteborg kommer att genomföra fram till Göteborgs 400års-jubileum.
– Inkludering av invånare i närområdet är en viktig del i projektet och vi har därför lyssnat mycket på de lokala aktörerna. Tillsammans har vi strategiskt valt ut platser i området som matchar konstverket samtidigt som man för samman staden Göteborg inför jubileumsåret 2021, säger Erling Zandfeld, Projektchef för Sätt färg på.

Pressinformation:

Vad: Ungdomar sätter färg på en destruktiv plats
Var: Hammarkulletorget utanför Mixgården
När: Torsdag den 25 augusti, klockan 13.30
Närvarande: Erling Zandfeld, Projektchef
samt Saman Fattah, Projektledare Arbetsmarknad & Event

För ytterligare information kontakta:
Maria Jönsson, Informationsansvarig för Sätt färg på
Tfn: 073 – 089 46 12