Pressinbjudan: Sätt färg på Göteborg tar ut kursen mot år 2021 under Volvo Ocean Race

Read article

Sätt färg på Göteborg och Måleriföretagen i Sverige, tillsammans med Framtidenkoncernen, Göteborgs 400-årsjubileum och AkzoNobel, bjuder in till förhandsvisning av kompassen som ska visa vägen under Volvo Ocean Race-målgången i Göteborg. En dekorerad kompass som är 1400 m2 stor målas nu upp som gatukonst av ungdomar som precis påbörjat en vuxenutbildning till målare. Kompassen ingår i ett projekt där Sätt färg på Göteborg vill skapa jobb och utveckling för unga.

Kompassrosen i Volvo Ocean Races evenemangsområde är en symbol som passar i seglingssammanhang, men det är också en symbol för hela jubileumssatsningen Sätt färg på Göteborg.
– Att få vara med och påverka sin stad och området där man bor är väldigt viktigt. Vi vill skapa engagemang bland unga. Det vi gör nu är en oerhört stor grafisk symbol som hundratusentals människor kommer att se, både de som är på plats under målgångsveckan och de som ser kompassen från Götaälvbron, säger Erling Zandfeld, projektledare i Sätt färg på Göteborg.

Under pressvisningen kommer bland andra Framtidskoncernen att berätta om hur viktigt det är att integrera unga i utvecklingsarbetet och Göteborg 2021 kommer att prata om hur staden fram till Göteborgs 400 års-jubileum ska fortsätta att utvecklas på olika sätt.

Pressinformation:
Vad: Pressträff för förhandsvisning med Sätt färg på Göteborg
Var: Frihamnen, Volvo Ocean Race- området vid Bananpiren
När: Torsdag 11 juni kl. 11.00
Närvarande: Erling Zandfeld, projektledare Sätt färg på Göteborg, Therese Brusberg, projektchef för Göteborg 2021 på Göteborg & Co. Michael Pirosanto, Gårdstensbostäder – Framtidenkoncernen, Cathrine Dahlskog-Gustafsson, VD International Färg, Josefin Bengtsson, teknisk rådgivare International Färg och ungdomar med lärare som varit med och målat kompassen. 

Anmälan: Kontakta Erling Zandfeld, erling.zandfeld@maleriforetagen.se tfn +46(0)70- 520 57 87

För mer information:
Erling Zandfeld, projektledare Sätt färg på Göteborg, tfn: +46(0)70-520 57 87
Therese Brusberg, projektchef för Göteborg 2021, Göteborg & Co tfn: +46(0)70-785 51 20