Pressinbjudan: Sätt färg på Göteborg ger extra färg åt Hammarkullen inför Hammarkullekarnevalen

Read article

Sätt färg på Göteborg är ett projekt som färgsätter Göteborg inför 400-årsjubileet 2021 – med ett stort antal delprojekt med måleri i fokus, som ska ge jobb och utveckling för unga. I ett samarbete med Hammarkullen 365 har ungdomar från stadsdelen och målarlärlingar varit med och gett Hammarkullen extra mycket färg inför 40-årsjubilerande Hammarkullekarnevalen, med fem konstverk uppmålade på jättevepor och en permanent väggmålning.
– Detta är starten på ett långsiktigt utvecklingsprojekt i Hammarkullen, säger Erling Zandfeld, projektledare för Sätt färg på Göteborg.

Pernilla Persson Jahangiri har skapat originalen till två av konstveporna, varav Trandans är Sveriges största handmålade duk. Den är målad med hjälp av arbetslösa lärlingar och Stoby Måleri AB i ett tidigare Sätt Färg på-projekt. Övriga dukar är uppmålade efter original av Tina Lundgren.

Pernilla Persson Jahangiri har även hållit i ett måleriprojekt för områdets ungdomar, som resulterat i en permanent väggmålning som redan fått mycket uppskattning av förbipasserande boende.
– Att få vara med och påverka sin stad och området där man bor är väldigt viktigt. Vi ville skapa engagemang bland unga. Detta är andra väggmålningsprojektet vi gör och många av ungdomarna har återkommit sedan projektet i höstas, men några av dem är nyanlända i Sverige. Med projektet vill vi föra samman Göteborg både geografiskt och socialt, och skapa en färggladare stad. Detta är bara början på vårt samarbete med Hammarkullen 365 och andra aktörer i Hammarkullen, säger Erling Zandfeld, projektledare i Sätt färg på Göteborg.

Under pressvisningen blir det en kort rundvandring till de olika platserna för konstvepor och muraler.

Målningarna kommer även vara en del i det som planeras bli världens längsta konstverk 2021, från Kulturhuset Blå Stället i Angered till Röda Sten Konsthall vid Klippan, via Bredfjällsgatan i Angered.

Pressinformation:
Vad: Pressträff med Sätt färg på Göteborg, inför Hammarkullekarnevalen
Var: Hammarkulletorget, Folkets hus
När: torsdag 28 maj kl. 13.30
Närvarande: Erling Zandfeld, projektledare Sätt färg på Göteborg, Therese Brusberg, projektchef för Göteborg 2021, Gloria Esteban, projektledare Hammarkullen 365, konstnären Pernilla Persson Jahangiri och ungdomar som varit med och skapat väggmålningen 

Anmälan: Kontakta Rebecca Sinnerstedt, e-post rebecca.sinnerstedt@perspective.se, tfn +46(0)70-5750955

För mer information:
Erling Zandfeld, projektledare Sätt färg på Göteborg, tfn: +46(0)70-520 57 87
Therese Brusberg, projektchef för Göteborg 2021, tfn: +46(0)70-785 51 20
Gloria Esteban, projektledare Hammarkullen 365, tfn: +46(0)70-175 08 12
För mer information om Sätt färg på Göteborg gå in på www.sattfargpa.se