Pressinbjudan: Arbetslösa ungdomar uppmärksammar hantverksyrken genom att måla 130 m2 stora affischer

Read article

Torsdagen den 3 november klockan 14.00 bjuder Sätt färg på Göteborg till pressinformation på Lundby Hamngata 20. Kom och se vårt färg- och sysselsättningsprojekt som sätter arbetslösa ungdomar i arbete. På plats kommer projektets deltagare, som är arbetslösa ungdomar mellan 19 – 24 år, att måla upp sju jättelika affischer i syfte att skapa uppmärksamhet för evenemanget Euroskills 2016.

I en lokal på Lundby Hamngata målar just nu deltagare från Sätt färg på Göteborg upp jättelika affischer i syfte att marknadsföra evenemanget Euroskills, som är ett Europamästerskap i hantverksyrken. Totalt ska sju dukar målas upp, var och en föreställande ett tävlingsyrke. Dukarna kommer från och med mitten av november att finnas uppmonterade på synliga platser runt om i centrala Göteborg.

– Just nu målar vi på för fullt. Tre dukar är redan färdiga men fyra återstår, varav en är en bjässe på 130 m2 och väger över 70 kg. Deltagarna har tyckt att det har varit ett väldigt roligt delprojekt och de är väldigt spända på att se resultatet när dukarna är uppmonterade, säger Kristina Halttu, Måleriinstruktör på Sätt färg på Göteborg.

Pressinformation:
Vad: Arbetslösa ungdomar målar jätteaffischer för Euroskills
Var: Lundby Hamngata 20, 417 55 i Göteborg
När: Torsdag den 3 november, klockan 14.00
Närvarande: Kristina Halttu, Måleriinstruktör, deltagare från Sätt färg på Göteborg och Erling Zandfeld, projektchef.

Euroskills
Den 1-3 december 2016 samlas ungdomar från hela Europa i Göteborg på Svenska Mässan för att tävla om EM-titeln i yrkesskicklighet i hela 35 olika yrken. Evenemanget vill visa yrkesutbildningens möjligheter till arbete, eget företagande, fortsatta studier och individuell utveckling.

För ytterligare information kontakta:
Maria Jönsson, Informationsansvarig för Sätt färg på Göteborg
Tfn: 073 – 089 46 12