Pressinbjudan: Alla får vara med när världens längsta konstverk fortsätter att växa mellan Blå Stället och Röda Sten

Read article

Lördagen den 30 augusti är det nyinvigning av kulturhuset Blå Stället i Angered. Då kommer allmänheten bland annat kunna vara med och skapa världens längsta konstverk tillsammans med Sätt färg på Göteborg inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

Vi har nöjet att bjuda in media till fredagen den 29 augusti klockan 10.30 för att träffa representanter från Målaremästarna och Blå stället, och ungdomar som deltar i projektet Sätt färg på Göteborg.

Sätt färg på Göteborg är ett projekt som ska färgsätta Göteborg inför 400-årsjubileet 2021 – jobb för unga ska skaps med ett stort antal delprojekt där måleri är i fokus. Ett av dessa projekt är världens längsta konstverk som ska skapas på sträckan mellan Blå Stället och Röda Sten, där publika byggnader och platser färgsätts. Initiativtagarna till projektet är Målaremästarna.

När Blå Huset nyinvigs är Sätt färg på Göteborg på plats och allmänheten kommer att kunna måla vimplar som ska hängas upp längs sträckan 2021 och på så sätt bli en del i världens längsta konstverk. Vimplar som redan är målade av praktiserande ungdomar kommer att hängas upp under fredagen på Blå stället inför invigningen.

– Grunden i projektet är att vi vill skapa arbetstillfällen för framför allt arbetslösa ungdomar. Men projektet ska även bidra till att föra samman Göteborg geografiskt och socialt. Att vara en del i nyinvigningen av Blå Stället, som vill vara en viktig mötesplats för alla göteborgare och bidra med kultur och färg, är självklart. Vi hoppas att så många göteborgare som möjligt vill komma och bidra till konstverket, säger Erling Zandfeld, projektledare för Sätt färg på Göteborg.

Pressinformation:
Vad: Pressträff inför invigningen av Blå Stället med Sätt färg på Göteborg
Var: Blå Stället, Angereds torg 13, 424 65 Angered
När: fredag 29 augusti, klockan 10.30
Närvarande: Erling Zandfeld, projektledare Sätt färg på Göteborg, Eva Eckebrant enhetschef Blå Stället, praktikanter från Sätt färg på Göteborg, projektkoordinatorer i Sätt färg på Göteborg Liza Neime och Heléne Johansson.

Anmälan: Rebecca Johansson, e-post rebecca.johansson@perspective.se, tfn +46 (0)70-575 09 55

För mer information:
Erling Zandfeld, projektledare Sätt färg på Göteborg, tfn: +46(0)70-520 57 87
Eva Eckerbrant, Enhetschef Blå Stället, tfn +46 (0)31-365 17 24
Rebecca Johansson, presskontakt Sätt färg på Göteborg, tfn: +46(0)70-575 09 55
För mer information om Sätt färg på Göteborg även www.sattfargpa.se