Konstnärer, skolungdomar och målarlärlingar engagerar sig i stor konst Nära Vatten

Read article

Nära Vatten är en konstutställning vid Röda Sten och Klippan där konstnärer, skolungdomar och målarlärlingar tillsammans har tagit fram stora konstverk och målat upp dem på glasfiber-vepor som hängts upp på byggnader.
Som det första delprojektet inom Sätt färg på Göteborg, ett samarbetsprojekt mellan Målaremästarna och Göteborg 2021, är Nära Vatten nu på plats och kan ses av allmänheten.

– Nära Vatten är ett projekt där vi tillsammans med kända lokala konstnärer och skolklasser i Majorna tagit fram konstverk som målarlärlingar har målat upp på stora vepor. Lagom till Majorna Konstrunda
(12-14 april) kommer allmänheten att kunna se utställningen vid Röda Sten, säger Erling Zandfeld, projektledare för Sätt färg på Göteborg.

Konstnärerna Merete Lassen, Linda Spåman, Camilla Boström och Eric Magassa har skapat original till stordukar som sedan unga byggnadsmålare har målat upp på stora vepor. I projektet har även elever och pedagoger på Freinetskolan, Nya Varvets skola och Fjällskolan deltagit.

Veporna som nu sitter uppe vid Röda Sten är en del i Majornas konstrunda men kommer sitta uppe till den 12 september för allmänheten att beskåda.
– Röda Sten är känt för sin fria konst och det här projektet, som skrider över gränser på många olika sätt, är väldigt spännande. Skolungdomar möter konstnärer, målarlärlingar utvecklar sina färdigheter och allmänheten får vackra konstverk att titta på. Det här är ett lyft för hela området och jag hoppas att vi kommer få många göteborgare och turister till Röda Sten tack vare dessa stora konstvepor, säger Mia Christersdotter Norman, verksamhetsdirektör på Röda Sten Konsthall.

Under Majorna Konstrunda, 12-14 april, får allmänheten måla på ”Draken” bakom Röda Sten Konsthall. Handleder gör då Röda Sten/Ung Skapande.

För mer information:
Erling Zandfeld, projektledare Sätt färg på Göteborg, tfn: +46(0)70-520 57 87
Therese Brusberg, projektchef för Göteborg 2021, Göteborg & Co tfn: +46(0)70-785 51 20
Mia Christersdotter Norman, verksamhetsdirektör på RSK, tfn: +46(0)73-951 61 23
Anders Ekhammar, pressansvarig Sätt färg på Göteborg, tfn: +46(0)70-746 25 79

Mer om Majorna Konstrunda 12-14 april: www.konstrundanimajorna.se